Скопје како ниеден друг град: Туристи се сликаат покрај исклучени фонтани, надлежните тврдат морале да ги исчистат

Скопје веројатно е единствениот град во светот каде среде лето не работат фонтаните во најстрогиот центар на градот. Веќе подолг период не прска ни „Воинот на коњ“, ниту четирите фонтани на плоштадот „Карпошово востание“ од другата страна на Камени мост, ниту фонтаните сместени во Вардар. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Тажно е и … Продолжи со читање Скопје како ниеден друг град: Туристи се сликаат покрај исклучени фонтани, надлежните тврдат морале да ги исчистат