Шведска од првиот ден на пандемијата води иста политика, нејзините резултати далеку подобри од тие на ЕУ

Пред неколку недели, започна нова учебна година во Шведска, а делта сојот силно ја погоди скандинавската земја, каде што бројот на заразени лица двојно се зголеми од крајот на јули. Во многу земји, тоа би значело само едно – заклучување. Но, не во Шведска.   Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Шведска објави дека ќе … Продолжи со читање Шведска од првиот ден на пандемијата води иста политика, нејзините резултати далеку подобри од тие на ЕУ