Швајцарија на референдум одлучува за истополовите бракови

Во Швајцарија денеска гласачите на референдум одлучуваат за истополовите бракови.   Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Според агенцијата АП, гласањето главно ќе се одвива по пошта, а избирачките места ќе се затворат на пладне. Швајцарија одобри граѓански партнерства од ист пол во 2007-ма година.   Швајцарската влада, која го поддржа референдумот „Бракот за сите“, рече … Продолжи со читање Швајцарија на референдум одлучува за истополовите бракови