Само 2 % од богатството на Маск е доволно за да се реши гладот во светот

Американскиот претприемач Илон Маск достигна невидено ниво на богатство и сега, како што пишува „Форбс“, неговата вредност се проценува дека е околу 300 милијарди долари.  По најавата дека компанијата за изнајмување автомобили „Херц“ ќе набави 100.000 возила на „Тесла“, чиј газда е Маск, нејзините акции скокнаа и за првпат надминаа една милијарда долари пазарна вредност со цена над 1.000 долари … Продолжи со читање Само 2 % од богатството на Маск е доволно за да се реши гладот во светот