САД воведе санкции за поединци и компании поврзани со воената хунта во Мјанмар

Американското Министерство за финансии денеска воведе санкции за 22 лица поврзани со воената хунта во Мјанмар. Во соопштението се наведува дека санкциите се воведени поради задушување на демокиратијата од страна на армијата и бруталното насилство врз сопствениот народ. Претходно, американското Министерство за трговија стави четири мјанмарски компании на црната листа поради нивната поддршка на  хунтата … Продолжи со читање САД воведе санкции за поединци и компании поврзани со воената хунта во Мјанмар