РЕПОРТАЖА Лешница, бисерот на Шар Планина, загрозена од малите хидроцентрали и од несовесните посетители

Сместена длабоко во пазувите на планинскиот масив на Шара, алпската долина Лешница до скоро беше богатство видливо и достапно за малкумина. Преполна со бујни и чисти планински реки, бучни водопади, стрмни падини обраснати со столетна густа борова и букова шума и назабени карпести планински врвови, сите посетители ги плени со … Продолжи со читање РЕПОРТАЖА Лешница, бисерот на Шар Планина, загрозена од малите хидроцентрали и од несовесните посетители