Радиолошките технолози учат факултет за ништо, бидејќи на платите не им се гледа

Вработени на Институтот за радиологија, кои по цели денови снимаат пациенти на магнетна резонанца, компјутерска томографија, мамографија, ангиографија, ЕХО, снимања на белите дробови со сложени дијагнози и за пациенти од сите клиники – не добиваат признавање на нивното образование и платата им е пониска отколку што би требало да им биде, дознава „Слободен печат“ од … Продолжи со читање Радиолошките технолози учат факултет за ништо, бидејќи на платите не им се гледа