После цели 26 години Ерменија и Азербејџан повторно влегоа во војна, што е причината сега да завојуваат?

После неколку месеци на спорадични пресметки на eрменско-aзербејџанската граница околу спорниот регион на Нагорно – Карабах, двете држави влегуваат во отворена војна, после цели 26 години, од 1994 година кога беше потпишано примирјето меѓу двете држави. Ерменија прво прогласи вонредна состојба во неделата, откако го обвини Азербејџан за артилериски напади, … Продолжи со читање После цели 26 години Ерменија и Азербејџан повторно влегоа во војна, што е причината сега да завојуваат?