Поради проблеми со срцето, Олдриџ ја заврши НБА кариерата

Ламаркус Олдриџ после 15 години на НБА терените, преку социјалните мрежи ја информираше јавноста дека одлучи да се пензионира.. Оваа одлука ја донесе после одигрувањето на последниот натпревар, на кој беше загрижен за своето здравје. – Го одиграв последниот натпревар и почувствував дека срцето ми чука неправилно. Подоцна таа вечер ми беше уште полошо, па … Продолжи со читање Поради проблеми со срцето, Олдриџ ја заврши НБА кариерата