Подгорица ја повикува ЕУ напомош за една милијарда долари кинески кредит

Црна Гора побара помош од ЕУ за исплата на кинескиот заем од 1 милијарда долари за нецелосен проект за автопат што ги загрози финансиите на малата западнобалканска држава. Сагата за нецелосниот проект за патишта, што ја гради Кинеската корпорација за патишта и мостови, е дел од поголема геополитичка битка за влијание врз периферијата на ЕУ. … Продолжи со читање Подгорица ја повикува ЕУ напомош за една милијарда долари кинески кредит