Почнаа сослушувањата за упадот во Капитол, се очекува да се обелоденат досега невидени снимки

Избраната конгресна Комисија за упадот во американскиот Капитол на 6 јануари ги почна првите сослушувања. За денеска закажани се сведочења на четворица полицајци, двајца од полицијата на Капитолот, двајца од полицијата на дистриктот Колумбија.  Сите четворица службени лица биле во служба на 6 јануари и моментално сведочат за физичките и вербалните напади што ги доживеале … Продолжи со читање Почнаа сослушувањата за упадот во Капитол, се очекува да се обелоденат досега невидени снимки