Почина Милан Завков, македонскиот виртуозен хармоникаш и музички творец

На 61-годишна возраст почина македонскиот виртуозен хармоникаш и музички творец Милан Завков, соопштија од фолклорниот ансамбл „Танец“. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Тој почнал да свири на хармоника кога имал 8 години. Првиот обид го имал на 14 години, кога бил дел од оркестарот на Ѓорѓи Димчевски во ансамблот „Млад Танец“. Во раните години, … Продолжи со читање Почина Милан Завков, македонскиот виртуозен хармоникаш и музички творец