„Пакомак“: Неформалните собирачи на отпад треба да станат дел од системот

Скопјани сѐ повеќе сакаат да го селектираат отпадот од домаќинствата, но за да го прават тоа, потребно е надлежните да им обезбедат соодветни услови, поточно што е можно повеќе садови за селекција на најразлични видови отпад. Од „Пакомак“ велат дека за да се искачи на едно повисоко ниво селектирањето во Скопје, потребно е пред сѐ … Продолжи со читање „Пакомак“: Неформалните собирачи на отпад треба да станат дел од системот