Обдукцијата на пациентката од ГАК е завршена, но само технички, за извештајот ќе се чека до крај на месецов

Се уште не е завршен вонредниот инспекциски надзор на клиниката за абдоминална хирургија, КАРИЛ и Гинеколошко акушерската клиника од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат. Надзорот ќе треба да укаже на тоа дали на некоја од Клиниките има одредени пропусти кои што довеле до неуспешна операција на 33 годишната пациентка и нејзиното понатамошно лекување. … Продолжи со читање Обдукцијата на пациентката од ГАК е завршена, но само технички, за извештајот ќе се чека до крај на месецов