Необичен проблем за Трудо: Канада пред нови избори, премиерот нема сериозен противник

Канадскиот премиер Џастин Трудо се соочува со необичен предизвик, додека се спрема да ги распише предвремените избори, бидејќи без сериозен политички противник, гласовите на Трудо би можеле да се расипат, што би значело формирање на малцинска влада.  Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Секојдневно се очекува Трудо да ги распише септемвриските избори и при тоа да се користат аргументите за … Продолжи со читање Необичен проблем за Трудо: Канада пред нови избори, премиерот нема сериозен противник