Недостиг на гориво, затворени бензински: Како Британија дојде до ваков проблем?

Бензинските пумпи во Велика Британија денеска се затворени поради проблеми со испорака на гориво. На најмалку 100 бензински пумпи во сопственост на компанијата „БП“ им недостасува барем еден вид гориво, а некои се целосно празни.  Што предизвикува криза во снабдувањето со бензин и кои се решенијата – и дали има причина за паника?   Не е … Продолжи со читање Недостиг на гориво, затворени бензински: Како Британија дојде до ваков проблем?