Над 100.000 Ковид-19 хоспитализации дневно во САД, вирусот се шири во јужните држави

САД го достигнаа бројот од над 100.000 хоспитализации на пациенти заболени од Ковид-19 дневно, приближно до бројот на хоспитализации за време претходниот бран коронавирус зимоска пред да започне вакцинацијата, објави Њујорк тајмс.  На ниво на САД регистрирани се над 156.000 нови случаи инфекција дневно.  Зголемениот прием на пациенти ги оптоварува болниците и ги надминува напорите … Продолжи со читање Над 100.000 Ковид-19 хоспитализации дневно во САД, вирусот се шири во јужните држави