Матичните лекари пред професионално понижување: „Јас ќе се вакцинирам, за ти докторе да кркаш”

Нема сила којашто може да го разубеди пациентот што не сака да се вакцинира, да го стори тоа, вели за „Слободен печат“ матичниот лекар и претседател на Асоцијацијата на млади лекари и специјализанти, доктор Ненад Лазаров. Досега во неговата ординација вакцинирани против ковид се нешто над 40 проценти од прикрепените пациенти, а со сите други … Продолжи со читање Матичните лекари пред професионално понижување: „Јас ќе се вакцинирам, за ти докторе да кркаш”