Легендарниот Бубка веќе не е најголем „скокач“, светски рекорд на Дуплантис

Неверојатниот Дуплантис светскиот рекорд го оствари на митингот од Дијамантската лига во Рим. Тој за еден сантиметар го надмина досегашното рекордно остварување кое беше во сопственост на легендарниот Сергеј Бубка. Годинава во неколку наврати Дуплантис беше многу блиску до големиот подвиг, а конечно му се посреќи во „вечниот град“. Швеѓанецот … Продолжи со читање Легендарниот Бубка веќе не е најголем „скокач“, светски рекорд на Дуплантис