Косовската полиција постави контејнери во близина на преминот Јариње, граѓаните вознемирени, сметаат дека е провокација

Во текот на денот, припадниците на косовската полиција поставија десетина контејнери во близина на преминот Јариње, кои се уште пристигнуваа во текот на денот. Тамошната српска заедница се сомнева дека намерата на Приштина е од денеска да воведе реципроцитет и да се забрани влез во северниот српски дел на Косово на сите автомобили со српски … Продолжи со читање Косовската полиција постави контејнери во близина на преминот Јариње, граѓаните вознемирени, сметаат дека е провокација