Конзерваторското мислење за 17 – катницата во Карпош ќе се поништи, но неизвесно е дали ќе се „поништи“ и дозволата за градба

Скопскиот Конзерваторски центар уште денеска треба да го поништи позитивното конзерваторско мислење издадено за висококатницата кај поликлиника „Букурешт“ врз основа на кое потоа Општина Карпош издала и дозвола за градба. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Ова денеска го соопшти министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, која нагласи дека тоа е посочено во извештајот … Продолжи со читање Конзерваторското мислење за 17 – катницата во Карпош ќе се поништи, но неизвесно е дали ќе се „поништи“ и дозволата за градба