Која е мистеријата за Азовстал, големата советска челичарница која Русите не можат да ја освојат?

Драмата со челичарницата Азовстал лоцирана во опколениот стратешки важен град Мариупол од руските сили, изгледа нема крај. Едно е јасно дека украинските сили кои лавовски се борат да ги одвратат руските напади за завземање на последното упориште на украинскиот отпор, уште долго тоа нема да можат да го прават. Добиј ги најважните вести, бесплатно на … Продолжи со читање Која е мистеријата за Азовстал, големата советска челичарница која Русите не можат да ја освојат?