Кај „Букурешт“ ќе се гради пониска зграда од предвидената, ќе има „само“ 17 ката

На просторот позади бензиската пумпа „Макпетрол“ и поликлиниката „Букурешт“ ќе се гради зграда на 17 ката. Градоначалникот Стевчо Јакимовски минатата недела го одобрил Урбанистичкиот проект поднесен од Друштвото за проектирање, ревизија и надзор „Зум проект“ од Скопје. Станува збор за градежна парцела 6.1 во рамки на ДУП Градска четврт 3 05, во сопственост на фирмата … Продолжи со читање Кај „Букурешт“ ќе се гради пониска зграда од предвидената, ќе има „само“ 17 ката