Јанша ги предводи земјите на ЕУ кои сакаат „Голема Србија“ и распарчување на БиХ, Црна Гора и Северна Македонија

Политичката сцена на Босна и Херцеговина ја тресе драма во режија на раководството на Република Словенија, која има визија за „комплетирање на распадот на Југославија“, односно промена на границите на Балканот. Словенија ќе го преземе претседателството со Европската унија на 1 јули, а словенечкиот премиер Јанез Јанша наводно планира да … Продолжи со читање Јанша ги предводи земјите на ЕУ кои сакаат „Голема Србија“ и распарчување на БиХ, Црна Гора и Северна Македонија