Избори во Чешка: Срам или спасител, каква е судбината на Бабиш?

На крајот на оваа недела, Чесите избираат нов парламент. Премиерот Андреј Бабиш сака да остане на власт по секоја цена, а тој е подготвен да влезе во коалиција со десничарски екстремисти, пренесува Social Europe. Но, дали „Пандорините документи“ ќе го спречат да го стори тоа? Според некои проценки, чешкиот премиер Андреј Бабиш вреди помеѓу четири … Продолжи со читање Избори во Чешка: Срам или спасител, каква е судбината на Бабиш?