Интервју со доктор Лилија Чолакова Дервишова: Ивермектин се дозира 0,2 мг на еден килограм телесна тежина кај пациенти со ковид-19

Стручниот колегиум за ЈЗУ Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија и ковид-центрите во интернистичкиот блок, изготвија мислење за употребата на лекот ивермектин кај пациенти заразени со ковид-19. Протоколот преку Лекарската комора беше испратен до матичните лекари. Министерството за здравство апелира дека неговата примена треба да биде исклучиво под лекарски надзор … Продолжи со читање Интервју со доктор Лилија Чолакова Дервишова: Ивермектин се дозира 0,2 мг на еден килограм телесна тежина кај пациенти со ковид-19