Интервју со Дина Дума, режисерка на „Сестри“: Филмот е инспириран од вистински настани од моите тинејџерски години

Долгометражниот игран филм „Сестри“ на режисерката Дина Дума својата скопска премиера ја имаше на 16 декември во кино „Милениум“, а веднаш потоа влезе во кинодистрибуција во Скопје и во Битола, со што и домашната јавност ќе може да го види филмското остварување, кое со голем успех во изминативе четири месеци се прикажуваше на низа значајни … Продолжи со читање Интервју со Дина Дума, режисерка на „Сестри“: Филмот е инспириран од вистински настани од моите тинејџерски години