Интервју со д-р Мехмедовиќ: Индиската мутација предизвикува гангрена и губење на слухот

Индиската мутација на коронавирусот треба сериозно да се сфати за да се избегне евентуалниот летен бран на новозаразени, предупредува д-р Злате Мехмедовиќ од Здравствен дом – Скопје, кој за време на третиот бран од епидемијата, кога доминантен беше британскиот сој на коронавирусот, неуморно работеше и им помагаше на колегите од ковид-одделението на Клиниката за неврологија. … Продолжи со читање Интервју со д-р Мехмедовиќ: Индиската мутација предизвикува гангрена и губење на слухот