ИНТЕРВЈУ Арбен Таравари: Невозможна мисија е ДУИ и Алијансата да се најдат на истото место

Арбен Таравари, градоначалникот на Гостивар, на македонската политичка сцена се појави на парламентарните изборите во 2016 година по кои стана и министер за здравство како претставник на Алијанса за Албанците. Од Владата на Зоран Заев излегува откако местото министер за здравство беше прераспоредено кај СДСМ. На локалните избори во 2017 година Таравари стана градоначалник на … Продолжи со читање ИНТЕРВЈУ Арбен Таравари: Невозможна мисија е ДУИ и Алијансата да се најдат на истото место