ИНФОГРАФИК: И тие што прележале ковид имаат имунитет, ама вакцината го „цементира“

Не е точно дека тие што прележале ковид-19 секогаш имаат подолготраен и подобар имунитет од оние што се вакцинирале, а не ја прележале болеста, смета доктор Злате Мехмедовиќ од Здравствен дом-Скопје. Тој објаснува дека некогаш прележувањето на болеста дава подобар имунитет, а некогаш вакцинацијата. Така американскиот Центар за контрола и превенција на болести, откако направи … Продолжи со читање ИНФОГРАФИК: И тие што прележале ковид имаат имунитет, ама вакцината го „цементира“