Идентификувани 16 навивачи кои скандираа „мртов шиптар, добар шиптар“, повикани се на раcпит во станица

Оваа недела беа забележани два инциденти со групи кои скандираа пароли со говор на омраза кон Албанците. Вториот случај беше забележан вчера во Ѓорче Петров, за што на социјалните мрежи беше објавено и видео на кое се слушаат скандирањата. Како што може да се види на видеото, додека поминува свадбена … Продолжи со читање Идентификувани 16 навивачи кои скандираа „мртов шиптар, добар шиптар“, повикани се на раcпит во станица