ФОТО | Хуан Миро или доживотен флерт со субјективност: Сакам да го убијам сликарството

„Се обидувам да применувам бои како зборови кои обликуваат песни, како ноти кои ја обликуваат музиката” – Хуан Миро На денешен ден е роден уметникот кој ја отсликал поетската реалност, каталонецот Хуан Миро. Заедно со другите дада и надреалистички уметници Хуан Миро ја истражувал можноста за создавање на сосема нов визуелен речник за уметноста што … Продолжи со читање ФОТО | Хуан Миро или доживотен флерт со субјективност: Сакам да го убијам сликарството