ФИФА претера, сака Мундијалите да се играат на секои две години

На денешниот 71. конгрес на ФИФА главна вест е усвојувањето на предлогот на Фудбалската федерација на Саудиска Арабија да се разгледа можност светските првенства наместо на секои четири, да се играат на секое две години. Овој предлот доби поддршка од 166 гласа, наспротив 22 кои беа против оваа одеја. – Ова е пресуден момент за … Продолжи со читање ФИФА претера, сака Мундијалите да се играат на секои две години