Ескобар: Политичарите на Балканот треба да се занимаваат со иднината, а не со минатото

Американскиот пратеник за Западен Балкан Габриел Ескобар денеска изјави дека на овој регион му се потребни политички лидери посветени на европската интеграција, отворени за дијалог, кои ќе се занимаваат со можностите на 21 век, а не со проблемите од минатото. „Клучот за посилен Западен Балкан е оној што создава инклузија, а не исклучување, интеграција наместо … Продолжи со читање Ескобар: Политичарите на Балканот треба да се занимаваат со иднината, а не со минатото