ЕК е за воведување европска потврда за вакцинација

Европската комисија работи на сертификат за вакцина, наречен „Вакспруф”, што може да помогне за воспоставување прекугранично патување, соопштија претставници на ЕУ, но планот ги поделил нациите на ЕУ ЕУ поддржува воведување потврда за вакцинирање против новиот коронавирус што би била „взаемно призната”. Тоа го изјави претседателката на Европската комисија Урсула … Продолжи со читање ЕК е за воведување европска потврда за вакцинација