Доколку оваа зима гасот не протече низ Украина, ќе има војна?

„Геополитичките последици од гасната војна меѓу Русија и Европа ќе бидат тешки за менаџирање, а претстојниот недостаток на гас веројатно ќе доведе до уништување на побарувачката, бидејќи на пазарот ќе владеат високите цени и послабата достапност“, изјави директорот на националниот украински гигант за нафта и гас Нафтогас, Јури Витренко. Добиј ги најважните вести, бесплатно на … Продолжи со читање Доколку оваа зима гасот не протече низ Украина, ќе има војна?