Чешка со највисока стапка на зараза со Ковид-19 во Европа

 Во Чешка се регистрирани уште 8.713 нови случаи на коронавирус, што е најголем број забележан во викенд во таа земја, која моментно има највисока стапка на зараза со вирусот во Европа. Заменик премиерот Карел Хавилчек најави дека за најмалку две недели Владата ќе одлучи дали ќе воведе целосен карантин за … Продолжи со читање Чешка со највисока стапка на зараза со Ковид-19 во Европа