Час лоши, час добри лекции од Шведска

Европа е силно погодена од вториот бран на пандемијата на ковид-19. Бројот на новозаразени во изминатите две недели двојно се зголеми во повеќе од една половина од европските земји. Вториот бран на пандемијата беше очекуван уште од март, но по релативно мирното лето што придонесе за заживувањето на бизнисите и … Продолжи со читање Час лоши, час добри лекции од Шведска