Берлин, Париз и Лондон го осудија забрзаното збогатување на ураниум во Иран

Берлин, Париз и Лондон денеска го осудија забрзаното збогатување на ураниум на 60 проценти во Иран и повикаа на продолжување на „преговорите без одлагање“ со Техеран. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Ние, владите на Германија, Франција и Обединетото Кралство, големо загрижување ги примаме најновите извештаи од Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) кои … Продолжи со читање Берлин, Париз и Лондон го осудија забрзаното збогатување на ураниум во Иран