Ангеловска-Бежоска: Важно е банките да одржат конкурентни услови за штедењето

Годинава, во глобални рамки, Светскиот ден на штедењето се одбележува по деведесет и петти пат. Веќе повеќе години наназад, овој Ден се одбележува и во нашата земја, при што Народната банка редовно учествува и е организатор на дел од настаните. – Нашите граѓани и натаму претпочитаат да штедат во банкарски депозити пред останатите расположливи инструменти. … Продолжи со читање Ангеловска-Бежоска: Важно е банките да одржат конкурентни услови за штедењето