Активистите за заштита на животните бараат да се врати Кико миленикот на велешани

Судбината на Кико, миленикот на велешани е во неизвесност. По 14 години живот на улица, минатата недела кучето било заловено од Стационарот Лана. Активистката Моника Петковска на Фејсбук пишува дека кучето е заловено со лажна изјава, односно добиен е налог за него – за каснување, но од полицијата немаат добиено таква пријава. Добиј ги најважните … Продолжи со читање Активистите за заштита на животните бараат да се врати Кико миленикот на велешани