27-годишно момче е најмладата жртва на Ковид-19 во Австралија

Смртта на младото момче од Сиднеј ја потресе цела Австралија, каде најголемите градови се наоѓаат во карантин, пренесува Гардијан.  Ауд Аласкар (27) е најмладата жртва на Ковид-19 регистрирана во Австралија од почетокот на пандемијата. Досега немаше ни еден смртен случај на пациент во неговите 20-ти години.  Момчето починало во неговиот дом во јужен Сиднеј, а подоцна беше … Продолжи со читање 27-годишно момче е најмладата жртва на Ковид-19 во Австралија