Сопствениците на парцелите кај „Треска“ го објавија изгледот на населбата, Центар сѐ уште го нема проектот

Уставниот суд оформи предмет по иницијативата на адвокатката Сузана Јошевска Анастасовска и граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“ со која го оспоруваат ДУП-от за Буњаковец на Општина Центар во кој спаѓа и просторот кај поранешната фабрика „Треска“. Претходно, пред десетина дена беше најавено дека во кругот на фабриката ќе почне изградбата на првата зграда, за што … Продолжи со читање Сопствениците на парцелите кај „Треска“ го објавија изгледот на населбата, Центар сѐ уште го нема проектот