Зошто Јапонија не ги откажува Игрите, на пет дена до стартот има се повеќе проблеми

Членот на дрим-тимот, Бредли Бил ќе ги пропушти Игрите во Токио бидејќи се наоѓа во карантин поради контакт со заразено лице. Пред стартот на Игрите коронавирус се појави и кај спортистите од Уганда кој веќе се наоѓаат во Јапонија. Рагби репрезентацијата на Јужна Африка се наоѓа во строг карантин бидејќи еден патник во авионот со … Продолжи со читање Зошто Јапонија не ги откажува Игрите, на пет дена до стартот има се повеќе проблеми