Зиков: Во петок допрва влегуваме во политичка криза

Љупчо Зиков, новинар и аналитичар/ Фото: Слободен печат

Деновиве сведочиме на суштинското расположение на тие пратеници кои се собрале за да ја бутнат владата, рече новинарот Љупчо Зиков во вечерашното гостување на Канал 5.

Тој вели дека утре ќе се дознае дали ќе се случи пад на владата, но земјава допрва ќе влезе во политичка криза.

-Дали ќе се случи пад ќе видиме затоа што тоа е индивидуално гласање.Сега сме во една фаза „деца на цреша“ има многу радости утре ќе се случи гласањето и ќе има радости ако се изглса недворба, а од петок допрва ќе дојде тешкиот момент за Македонија ќе нема влада и ќе влеземе во тешка политичка криза, вели Зиков.

Видео на денот