Зголемен прометот во трговијата на мало

Macedonia. The last available beds in the country are in an assembly hospital next to the clinic for infectology which is rapidly filling up. The minister of health Venko Filipce said that if these last capacities are filled, there are no other measures left but setting police curfew and total lock down. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Прометот во трговијата на мало, во јуни годинава во групата Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун номинално е зголемен за 7,4, а реално за 5,5 отсто во споредба со истиот месец лани.

Според податоците на Државниот завод за статистика, номинално зголемување за 11,8, а реално за 10,2 отсто има и во групатаТрговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво, а кај Трговија на мало, освен трговија со горива номинално зголемување е за 9,6, а реално за 7,9 отсто, додека кај Трговија на мало со автомобилски горива номиналното зголемување е за 53,6, а реалното за 30,7 отсто.

Видео на денот