Зеленилото низ Скопје деновиве се прска против вошки, инсекти и други штетници

Фото: ЈП „Паркови и зеленило“

Деновиве на повеќе локации низ зеленилото во градот се врши третирање на растенијата за заштита од разни видови на членконоги инсекти, растителни вошки и штетници, информираат од ЈП „Паркови и зеленило“.

-Со соодветни средства за прихрана на кореновиот систем на листопадните видови екипите вршат третирање со цврсто органско ѓубриво, biohumik и echodkip – (кристали). На зимзелените видови се врши фолијарно третирање со соодветни препарати за заштита од истите, а исто така розите се прскаат против растителни вошки – информираат од ова јавно претпријатие.

Видео на денот