Заев на тркалезна маса за формирање регионален енергетски пазар

Фото: МИА

Тркалезна маса за формирање регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Северна Македонија и Бугарија ќе се одржи попладнево во Клубот на пратеници во Скопје.

Тркалезната маса ја организираат Македонско – бугарската стопанска комора и Бугарско – македонската трговско индустриска палата, а најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев.

Видео на денот