Заев: Европа има проблем со самата себе, Балканот демонстрира европски вредности

Денес Европа има проблем, визионерската идеја за обединета Европа денес има проблем, а проблемот е самата ЕУ. Брисел ни порача дека ЕУ не успеа да најде начин да ја обезбеди заслужената европската интеграција на Западен Балкан. Тоа е проблемот, тоа што 26 членки на ЕУ не успеваат да спречат блокада не една земја членка, тоа … Продолжи со читање Заев: Европа има проблем со самата себе, Балканот демонстрира европски вредности