Забранет сообраќајот низ националниот парк Галичица

Полиција сообраќај
Македонска полиција /Фото: МИА

Од 15 ноември е воведена забрана за сообраќај за сите видови возила низ националниот парк Галичица, информира ЈП Македонија пат.

Од охридска страна сообраќајот се одвива до месноста Корита.

Забраната ќе трае до 1 април 2022 година.

Извор: МИА

Видео на денот